Тръмп: Чувствам се зле след оставката на Тереза Мей

Той смята, че оставката е за доброто на нейната страна

Тръмп: Чувствам се зле след оставката на Тереза Мей

Снимка: БТА

868 ~ 1 мин. четене
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че се чувства зле след оставката на британския премиер Тереза Мей и му е жал за нея. 

"Чувствам се зле заради Тереза. Тя е добра жена и работи много усилено. Тя е много силна и реши да направи нещо, което изненада някои хора, други не. Това е за доброто на нейната страна. Но аз я харесвам много. Всъщност, ще се видим с нея след две седмици", заяви Тръмп пред журналисти в Белия дом, цитиран от "Политико". 

Тереза Мей обяви в емоционална реч в петък своето оттегляне от поста след неуспешния си опит да накара британския парламент да ратифицира споразумението за излизане на страната от Европейския съюз. Тя заяви, че ще остане на поста докато не се избере нов премиер, което означава, че тя ще продължи да изпълнява длъжността си при първото държавно посещение на Доналд Тръмп във Великобритания.

"Направих всичко възможно, за да убедя депутатите да подкрепят тази сделка. За съжаление не бях в състояние да го направя. Това винаги ще събужда в мен дълбоко съжаление, както и факта, че не успях да доведа brexit докрай", обясни Мей пред репортери.
Коментари: 0