Транспортен хаос в Лондон

Стачка затвори линията, която свързва летище Гетуик с Южна Англия

Транспортен хаос в Лондон
3764 ~ 1 мин. четене

Стотици хиляди пътуващи с жп линиите в Лондон са изправени пред сериозен хаос за пореден ден заради стачка на машинисти. Линията, която свързва  летище Гетуик с Южна Англия не работи  и това е най-сериозната железопътна стачка във Великобритания от две десетилетия насам.

Протестът, които ще продължи 48 часа, е свързан със спор по въпроса кой трябва да отваря и затваря вратите на влаковете - машинистите или кондукторите.Собственик на жп компанията във Великобритания Southern Railway, SR, «Southern» е компания Govia Thameslink Railway (GTR). Към днешна дата Апелативният съд два пъти отхвърли GTR по дело за прекратяване на стачката.

Представители на GTR апелираха към пътниците да не пътуват във вторник по железопътната линия, поради невъзможността да се организира работата на транспортната услуга. Стачката обаче продължава и в сряда. Машинистите планират да проведат подобна стачка и в петък тази седмица, и в продължение на шест поредни дни през януари следващата година.

Асоциацията на британските пътници на градския транспорт изисква от правителството незабавно да се намеси в конфликта и от министъра на транспорта Крис Гейлинг да действа или да подаде оставка.

Подкрепи Economic.bg