Транспортна стачка блокира Гърция през уикенда

Митничари също ще протестират

Транспортна стачка блокира Гърция през уикенда

Метрото в Атина няма да работи през този уикенд, а автобусите, тролейбусите и електрическата железница ще спрат работа в неделя заради стачка на профсъюзите в знак на протест срещу пакет закони, изготвени от правителството, съобщава в. "Катимерини".

Служителите на метрото обявиха, че ще проведат 48-часова стачка, започваща в събота сутринта, докато автобусите и тролейбусите ще се присъединят към действията в неделя и ще недоволството ще продължи до понеделник сутринта.

Членовете на транспортните профсъюзи ще се съберат на митинг пред парламента в 17 часа в неделя. Синдикалните лидери се очаква да се срещнат отново в понеделник, за да решат дали да предприемат следващи действия.

Вчера медиите съобщиха и за тридневна обща стачка на гръцките митничари до понеделник в знак на протест срещу новия пакет мерки на правителството, която ще затрудни трафика през граничните пунктове.

В понеделник (23 май), синдикатите ще се съберат отново, за да вземат решение за следващите си ходове.

Служителите на пристанищата Пирея и Солун също така ще прекъснат работа през уикенда. Те протестират срещу плановете за приватизация на двете организации.

Коментари: 0