Три американски щата обявиха извънредно положение заради буря

Бурята „Нейт“, която засега е едва от първа степен, отне живота на 22 души

Три американски щата обявиха извънредно положение заради буря
2189 ~ 1 мин. четене

Тъй като евентуалният път, по който ще премине тропическата буря „Нейт“, става все по-ясен, властите в региона на Персийския залив предупреди гражданите да се подготвят и да не приемат бурята леко, пише Weather.com.

Общо в три американски щата е обявено извънредно положение – Флорида, Луизиана и Алабама.

„Тропическата буря „Нейт“ се е насочила на север към нашия щат и Флорида трябва да бъде подготвена“, заяви в изявление губернаторът на този щат Рик Скот. „Обявих извънредно положение в 29 окръга във Флорида, за да покажа ясно, че държавата, федералното и местно правителства могат да работят заедно и да гарантират, че ресурсите са разпределени към местните общности“, добави той.

Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс обяви, че 1300 военнослужещи от Националната гвардия на САЩ са мобилизирани, като 15 от тях отиват в град Ню Орлиънс, за да следят работата на отводнителната система. Причината е, че наводнение през август изведе наяве проблеми с отводнителната система в областта.

По-рано стана ясно, че бурята „Нейт“, която засега е едва от първа степен, е отнела живота на 22 души и е причинила наводнения и свлачища. Това е поредната заплаха в активния сезон на ураганите в Атлантическия океан. „Нейт“ е 14-ата буря, която удря региона през сезона, който приключва чак през ноември.

Само преди месец американската икономика пострада сериозно от два големи урагана – „Ирма“ и „Харви“. Те разрушиха почти напълно и някои карибски държави като Пуерто Рико, Доминиканската република, Сен Мартен, Бахамите.

Подкрепи Economic.bg