Три идеи за слънчева ваканция през януари

Януари е подходящ месец да отидете до някое далечно, но незабравимо и топло кътче на планетата

Три идеи за слънчева ваканция през януари

Снимка: Pixabay

През зимата всички мечтаем за слънце и топло време, а най-лесният начин да си ги набавим е ваканция в някоя екзотична дестинация. Януари е подходящ месец да отидете до някое далечно, но незабравимо кътче на планетата, което ще ми предложи високи температури, плажове, природа и релакс.

Ето три идеи от "Индипендънт" за януарска ваканция с много слънце и приключения.

1. Лос Кабос, Мексико

 

Мексиканската провинция Долна Калифорния се радва на слънце, докато Европа трепери, а и зимата е оптималното време за наблюдение на китове, тъй като в топлите крайбрежни води пристигат сиви и гърбави китове.

Да се отправите на разходка с лодка, за да видите тези нежни гиганти и, ако имате късмет, техните новородени, е незабравимо, емоционално изживяване. Може да се появят и делфини и други морски обитатели.

И не можете да пропуснете гмуркане с шнорхел в морския резерват Кабо Пулмо, наричан „аквариума на света” от френския морски изследовател Жак Кусто.

Посетете и известните скални образувания, които са обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО Ел Арко (Арката).

2. Дубай, ОАЕ
 

Емирството е една от най-популярните дестинации за туристите от цял свят, със своите небостъргачи насред пустинята и изкуствени острови. Той е и предпочитана шопинг дестинация. Общо взето, тук има от всичко и по много!

Това е място, където можете да излезете от пясъка върху ски писта или да пазарувате от около 25 национални павилиона в Global Village.


Има и много центрове за изкуство, ресторанти с прочути шеф-готвачи със звезди Мишлен, нощни клубове.


Изобщо, Дубай кипи от живот денонощно и очаква да го откриете.


3. Шри Ланка
 

Може би вече е време тази страна с красива природа да бъде преоткрита от туристите, тъй като туризмът се възстановява след терористичните атаки от април 2019 г., след които чуждестранните посетители намаляха рязко със 71 на сто.
 
За да подпомогне завръщането на чуждите туристи, правителството на Шри Ланка въведе безплатна виза за пътници от 48 държави. Климатът е перфектен през януари в целия запад, юг и във вътрешността на страната (просто избягвайте източния бряг, който има различен сезон на мусоните).
 
Тук може да направите незабравими пътешествия с влак, да видите екзотични животни в естествената им среда, да се насладите на много непокътнати чисти плажове.

Коментари: 0