Три са основните версии за самолетната катастрофа в Русия

Със семействата на пострадалите работят психолози

Три са основните версии за самолетната катастрофа в Русия
3812 ~ 1 мин. четене

Следователите, които разследват самолетната катастрофа в Ростов на Дон, работят и по версията за прекомерно натоварване на машината при опит за нов заход за кацане, предаде Интерфакс.

Източник от спасителните служби е посочил, че се разглежда хипотезата, според която самолетът не е издържал прекомерното натоварване в трудните метеорологични условия и силния вятър, докато е правил нов заход за кацане на летището в руския град.

Източникът е посочил, че самолетът е паднал от височина 900 метра при скорост над 300 км/ч, без да подава сигнал за бедствие, пише агенция "Фокус".

Версиите, по които се работи са - лоши метеорологични условия, пилотска грешка или техническа неизправност. Това са трите основни възможни причини за днешната катастрофа в руския град Ростов на Дон, съобщават специалистите. По време на инцидента е духал силен вятър около 14 метра/секунда. Двете черни кутии на машината вече са открити и се води разследване. Процедурата по разследването на катастрофата в Ростов на Дон ще бъде дълга, заяви министърът на транспорта Максим Соколов.

Летището остава затворено до 10:00 часа в понеделник, службите ще работят денонощно на мястото. Останките на самолета са разпръснати в радиус от 1 километър, споделят очевидци.

Пътническият самолет Boeing 737-800 на нискобюджетната авиокомпания „FlyDubai”, летящ от Дубай до Ростов на Дон, се разби на метри от пистата преди да кацне. На борда на самолета е избухнала експлозия в момента, в който е докоснал земята, съобщи следствената комисия, която проучва подробностите около трагедията. Всички 62-ма души на борда загинаха.

Със семействата на пострадалите работят психолози, те ще получат и финансова подкрепа. 

Подкрепи Economic.bg