Правителството на Трифонов остана без подкрепа от „Изправи се! Мутри вън“

Ако ГЕРБ не решат да подкрепят правителството на „Има такъв народ“ вероятно се върви към нови предсрочни избори

Правителството на Трифонов остана без подкрепа от „Изправи се! Мутри вън“

Снимка: Красимир Свраков

10478 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg
Предсрочни избори 2021

Коалицията между формацията на Мая Манолова и Отровното трио изглежда няма да подкрепи предложението на Слави Трифонов за експертен кабинет на малцинството. Кандидатът за депутат от партията Николай Хаджигенов заяви пред БНР, че „Изправи се! Мутри вън“ отказва да участва във „Фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република“.

Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет“, коментира Хаджигенов.

Според него Трифонов е започнал да зачертава парламентарната република, а предложеният състав на правителство „е недъгав, не би следвало да се случва така“.

„Не е възможно да създадем нещо по този начин, за мен е абсурдно някой през Фейсбук да ми хвърля правителство“, подчерта Хаджигенов и допълни, че това е диктаторски подход тип „Борисов“.

Според лидера на „Отровното трио“ това „не е демокрация и не кореспондира по никакъв начин с нея“. Той не изключи възможността да се стигне до правителство с третия мандат, но посочи, че ако ГЕРБ не решат да подкрепят правителството на „Има такъв народ“, вероятно се върви към нови предсрочни избори - трети за тази година.

Очевидно Слави иска да си гони идеята за мнозинство – да си направи собствен ГЕРБ и всички да носим зелени гащи, ако така е решил суверенът“, заяви Хаджигенов.

Ние нямаме и не искаме постове в това управление, но не можем да говорим за космонавти, а да няма и дума за доходите на обикновените хора. Това пък заяви председателят на партията Мая Манолова във Фейсбук по повод обявените от Слави Трифонов приоритети на проектокабинета си.

Без ангажимент за повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, ревизиране на сметките за ток и парно, подкрепа за младите семейства и малкия бизнес, няма как да подкрепим което и да е следващо управление“, обяви Манолова.  

Пред "Алтернативата" с Миролюба Бенатова Манолова заяви, че доходите ще бъдат тема на публичен дебат в парламента. "Ние не сме водили никакви кабинетни разговори, никакво задкулисие няма тук, не сме водили разговори за кабинет, никакви. Така, че под светлината на прожекторите в парламента ние ще попитаме какво включва платформата на този проектокабинет и дали там са например преизчисляването на пенсиите".

По думите й тя е поела ангажимент към българските пенсионери, че първият законопроект, който ще внесе е за преизчисляване на пенсиите.

Подкрепи Economic.bg