Триумфът на американските акции приключи

В същото време европейският стоков пазар отбеляза ръст

Триумфът на американските акции приключи

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

През изминалата сесия, Американските акции прекратиха 5 седмичния си възходящ тренд след сриването на технологичните акции през изминалата седмица. Гигантите- Amazon, Microsoft и Apple успяха да окажат натиск върху NASDAQ, като индекса се сви с 3.3%, отбелязвайки най-голямата си загуба от 20 март. Въпреки това, NASDAQ е нараснал с повече от 70% от началото на пандемията. Dow Jones затвори с понижение от 0.56%, следван от S&P500 с дневна разлика от -0.81%.

Европейският стоков пазар отбеляза ръст през изминалата сесия, след като акциите отскочиха от загубите си през изминалата седмица. FTSE100 нарасна с 2.39%, докато DAX поскъпна с 2.01%. Министър председателят на Великобритания, Борис Джонсън обяви, че Европейския съюз трябва да продължи напред ако не бъде договорена нова търговска сделка между кралството и страните членки.

В същото време властите на Германия съобщиха, че Русия ще трябва да преосмисли пътя на северния газов поток, ако Руското правителство не публикува информация за отравянето на политическия съперник на Путин, Алексей Навални. Петролът се понижи с 1% след изминалата търговска сесия, след като Саудитска Арабия публикува най-високите си съкращения на производство на петрол към Азия за изминалите 5 месеца.

Brent се понижи с 1.1%, като се търгуваше за 42.21$, докато WTI се сви с 1.3%, търгувайки се за 39.26$ за барел. Златото не промени стойността си след изминалия ден. Корелацията между ценният метал и щатския долар се усили през последните две седмици, след като златото бе пряко засегнато от подкрепата към Американския долар. Долар индекса поскъпна с 0.5% през изминалата сесия, докато златото продължи да се търгува на 1930.11$ за тройунция.

Акценти от днес:

Брутен Вътрешен Продукт за Тримесечие  – Еврозона

През утрешният ден, Европейският съюз ще публикува БВП за последното тримесечие, което ще покаже груповото влияние на  държавите членки относно състоянието на икономиката в Европа за предходните месеци. Данните ще отразят каква е икономическата активност и общата продукция в Еврозоната, като това са  главните индикатори относно състоянието на Европейската икономика.

American Express – Дневна

Акциите на American Express заформят възходящо движение от средата на май. Цената проби 200 периодната средна, което подсказва за засилване на подкрепата от пазара и възможен ръст до психологическото ниво от 115.00. Въпреки това трябва да се отбележи, че цената може да навлезе в зоната на прекупен пазар спрямо данните от индикатора RSI.

EUR/CAD – 8 часа

Валутната двойка образува силен низходящ тренд от началото на август. Цената се намира близко до долната граница на канала, като е започнала да формира нарастващо движение. Средните на индикаторът Стохастик също индикират пресичане в положителна посока. Стойността на валутната двойка може да се очаква да достигне нивото на 20 периодната средна, като при допълнителна подкрепа от пазара, е възможно  приближаване до психологическото ниво от 1.5600 намиращо се в горната граница на канала.

XAG/USD – 8 часа

Цената на сребро заформя консолидация от средата на август, като текущата цена се намира в силна зона на подкрепа в съчетание със съпътстваща 100 периодна средна на същото ниво. При успешен пробив на подкрепата може да се очаква стойността на суровината да достигне до нивото от съпротива заформено на 28.8892. Средните на индикаторът Стохастик също подсказват за обръщане на движението в посока на съпротивата.

Australia200– Дневна

Австралийският индекс образува възходящо движение през последните 3 месеца. Въпреки това стойността е успяла да пробие образуваната подкрепа близко до психологическото ниво от 6000.00. Текущата стойност се намира точно на долната граница на канала, като при допълнителна подкрепа от пазара, е възможно индекса да възвърне възходящата си посока. Въпреки това, трябва да се обърне внимание към средните на индикаторът Стохастик, след като не изразяват видимо обръщане в положителна посока на цената.

Коментари: 0