Тръмп обмисля бъдещето си след Белия дом

Той иска да основе конкурент на Twitter или нов телевизионен канал

Тръмп обмисля бъдещето си след Белия дом

Снимка: БТА

2168 ~ 1 мин. четене

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече обсъжда със съветниците си инвестиции в медии, които да го задържат във фокуса на общественото внимание до евентуалната му кандидатура за президент през 2024 г., предава Reuters.

Тръмп обмисля да основе нов телевизионен канал или компания за социални медии – конкурент на Twitter, за да се изправи срещу онези, които смята, че са го предали и са потиснали способността му да общува директно с американците. 

Неговият приятел Кристофър Руди, който е главен изпълнителен директор на консервативната медия Newsmax, обясни, че стартирането на конкурентен новинарски канал или стрийминг услуга ще бъде трудно.

Reuters предава, че се очаква Тръмп да води кампания от името на републиканските кандидати за Сената на САЩ в Джорджия преди балотажните избори на 5 януари. Те ще определят дали републиканците ще продължат да контролират Сената или цялата власт ще отиде в ръцете на демократите, обясняват помощниците на президента.

Тръмп все още не признава резултатите от изборите в САЩ, според които Джо Байдън спечели президентството и трябва да положи клетва на 20 януари. Тръмп твърди без доказателства, че гласуването е било повлияно от измама, но изборните служители не съобщават за сериозни нередности или проблеми със сигурността.

Съветниците на Тръмп заявиха, че след като стане ясно, че той вече не може правно да оспори резултатите, ще обсъди кандидатирането си за президент след четири години. Списъкът от амбицирани републиканци, желаещи да влязат в Белия дом през 2024 г. обаче, расте. Сред тях са вицепрезидентът Майк Пенс, бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли, настоящият държавен секретар Майк Помпео, сенаторите Тед Круз и Том Котън и двойка на губернатори Рон Десантис от Флорида и Кристи Ноем от Южна Дакота, наред с още други.

Подкрепи Economic.bg