Цената на петрола достигна близо 72 долара за барел

Златото остана под психологическото ниво от $1300

Цената на петрола достигна близо 72 долара за барел
736 ~ 2 мин. четене

В сряда щатските акции възстановиха възходящото си движение, след като бяха публикувани редица добри финансови отчети за периода от януари до март, които зададоха тон на търговията. Индексът Dow Jones завърши деня с 62.52 преднина, което го закара на ниво от 24768.93. От списъка на 30-те сини чипа, Nike беше компанията с най-добро представяне, като акциите и достигнаха $71.34. S&P 500 спечели 0.41 % до 2722.46 пункта, докато съставният Nasdaq нарасна до 7398.30 пункта. 

Забележителен ръст през деня направи компанията Macy`s, чиито акции поскъпнаха с 10.8%, след като финансовите отчети за първо тримесечие на годината надминаха очакванията на редица анализатори. Позитивните нагласи се предадоха през океана на Стария континент, след като бенчмаркът  DAX добави 1/5 от процента към стойността си до малко под 13000 пункта. Индексът FTSEE 100 продължава серията от печеливши дни, като в сряда се изкачи с 0.15% до 7734.20 пункта. 

Като цяло борсите завършиха на зелена територия, с изключение на италианската, където политическото напрежение се отрази върху фондовия пазар. Въпреки че щатската валута задържа позициите си спрямо основните валути и дори се отдръпна от най-високите стойности за 2018 г., цената на златото остана под психологическото ниво от $1300. Ценният метал завърши с минимална печалба от 0.01% до 12996.33 долара за тройунция, след като видяхме сигнали за отскачане от 4 ½  месечно  дъно. Цените на петрола отбелязаха по-високи резултати в сряда, след като отчетът за запасите от суров петрол в САЩ показа по-голямо понижение спрямо очакваното. Цената на петрола поскъпна до 71.55 долара за барел, докато сортът Брент добави 1.45% до $79.27.


Bio-Techne Corporation – Дневна 

Био технологичната компания в дългосрочен план се развива много добре и се движи в устойчив възходящ  тренд. Очакваме индикаторът MACD  да направи възходящо пресичане, което трябва да засили възходящото движение до нов максимум над $155. Подходящи нива за влизане в дълга позиция са 152.70 и 154.80 или да се изчака отскачане от тренд линията.

USD/JPY – 4 часова

През последните няколко дена щатския долар засили позициите си спрямо основните си конкуренти, което формира силно възходящо движение. Нагласите са възходящия тренд да продължи, за което може да се купи валутната двойка при пробив на локалната линия на съпротива. Очакваме купувачите да движат пазара, докато цената се задържи над възходящата тренд линия.

Corn – Дневна

От началото на годината цената на царевицата се покачва и тенденциите са възходящият тренд да продължи в средносрочен план. Индикаторът Стохастик прави възходящо пресичане близо до зоната на препродаден пазар, което трябва да даде начало на нова възходяща вълна. Възможно е преди новото покачване да има тест на тренд линията, откъдето да започне възходящото движение.

CAC 40 – Седмична

Френският основен индекс все още се намира в рамките на широк рендж близо до линията на съпротива. Въпреки, че последната възходяща вълна показва изключително преимущество на купувачите, достигане на горната граница на канала може да окаже забавяне на движението и дори обръщане на покачването. пробив и отваряне на нова свещ от голям времеви интервал  ще изкара индекса извън ограниченията на канала и ще възобнови дългосрочния възходящ тренд.

...

Коментари: 0