Цените на имотите се покачват при наличие на пропърти мениджмънт

Вижте как се движат цените в някои от големите столични комплекси

Цените на имотите се покачват при наличие на пропърти мениджмънт
5438 ~ 1 мин. четене
Пропърти мениджмънт компаниите забавят амортизацията на сградите и тяхната пазарна стойност се запазва. Понякога дори може да се увеличи. Имотите, които имат професионална поддръжка са все по-търсени на пазара. Това показва анализ на пазара на "Цариградски комплекс". 

Компаниите, които предлагат поддръжка на частната собственост, обикновено обслужват комплекси от затворен или отворен тип. Те могат да бъдат с етажна собственост - апартаменти или частни къщи. Пропърти мениджмънт фирмите се занимават изцяло с управление на имотите.
 
Това включва водене на цялата документация, почистването, поддръжката и грижата за общите пространства, събирането на таксите, поддръжка на асансьори, плащане на общи сметки, охрана на обектите, снегопочистване, грижа за зелените площи и местата за отдих. 

За разлика от професионалните домоуправители, пропърти мениджмънт компаниите поддръжат цели комплекси. Цените варират от 3,5 до 9 евро/кв.м. с общите части на годишна база. 


Вижте как се движат цените в някои от големите столични комплекси:

Комплекс Бяла Черква

8,4 евро/кв.м.

Комплекс Нови Хан

5,80 – 6,7 евро/кв.м.

Цариградски Комплекс

3,5 – 3,8 евро/кв.м.

Комплекс Макси

7 евро/кв.м.

Комплекс Belle Rose

6,5 – 7 евро/кв.м.


Поддържаните сгради са по-устойчиви на промените на имотния пазар, а това от друга страна запазва и стойността на инвестицията
Подкрепи Economic.bg