ЦГМ ще известява с SMS за вдигнат автомобил в София

Съобщение ще бъде получавано от номер 1902

ЦГМ ще известява с SMS за вдигнат автомобил в София

Центърът за градска мобилност вече ще изпраща SMS, ако колата ни е принудително преместена от паяк на наказателен паркинг в столицата, съобщиха от ЦГМ. Новата услуга ще е достъпна от утре, 21 януари като съобщение ще бъде получавано от номер 1902. В него ще се посочва номерът на репатрирания автомобил и адресът на паркинга, където е колата.

За контакт ще се използва мобилният номер, от който последно е бил изпращан SMS за заплащане на паркиране в зоните за почасово платено паркиране в София, допълват от ЦГМ. Ако до момента с автомобила такова платено паркиране не е било извършвано, водачът няма да може да получи SMS, но може да потърси информация на сайта на ЦГМ или на тел. 00713233, както досега.

Новата услуга има за цел да предостави максимално информация на шофьорите, коментират от Центъра за градска мобилност. Мярката ще спести време, средства и допълнителни емоции на водачите, които по някаква причина са нарушили правилата на паркиране в столицата.

Цената за репатрирането на автомобил е 60 лв., а за всеки част престой на колата на наказателен паркинг се заплащат по 2 лв.

Коментари: 0