ЦИК: Без груби нарушения е преминал изборният ден

ОИК увери, че няма да има неуредици при предаването на изборните протоколи

ЦИК: Без груби нарушения е преминал изборният ден

Без груби нарушения е преминал изборния ден на балотажите в страната, съобщава Централната избирателна комисия. Сигналите и жалбите са многократно по-малко спрямо първия тур преди седмица.

Резултатите от втория тур на местните избори Общинските избирателни комисии обявяват 48 часа след края на изборния ден. В 7-дневен срок решенията могат да се обжалват пред Административния съд. Независимо от обжалването, кметове и общински съветници ще встъпят в своите права, обяснява говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от БНР.

Снощи от ОИК София-град са дали уверение, че няма има хаос при приемането на протоколите през нощта. Имаме уверение от Общинската избирателна комисия, която организира приемането на протоколите, че няма да има неуредици или забавяне в процеса по завършване на изборите, каза Андреев.

Взехме решение на днешното си заседание да командироваме евентуално 5 сътрудници, които да подпомогнат дейността на ОИК, ако ѝ е необходимо и тя го поиска, каза говорителят на ЦИК: „Подготвяме се още тази вечер да започне приемането на протоколите на ОИК с протоколите на секционните избирателни комисии“.

Коментари: 0