Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори

Има протести, но законодателната и изпълнителната власт правят всичко възможно да решават проблемите, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори
Няма обществено настроение за предсрочни избори. Има протести, но законодателната и изпълнителната власт правят всичко възможно да решават проблемите. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по NOVA. По негови думи поетите ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

„В средата на декември ще бъдат приети законодателните промени, за да може в новия бюджет, който ще бъде приет, да има заделени 150 млн. лв. за социалната политика, свързана с децата с увреждания”, поясни Цветан Цветанов.

В петък Народното събрание направи три опита да събере кворум, но тъй като не успя депутатите се разпуснаха. Причината е както отказът на БСП и ДПС да се регистрират, така и отсъствието на народни представители от управляващата коалиция. Цветанов обясни, че от ГЕРБ е имало хора в болнични, както и такива в командировка. 

"Не обвинявам опозицията. Кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се осигурява парламентарният контрол върху изпълнителната власт. Когато говориш, че искаш да бъдеш някаква алтернатива и да предлагаш други модели, трябва да бъдеш в парламента”, коментира Цветанов.
Коментари: 0