Twitter обмисля да въведе верификация за всички потребители

Целта е да се ограничат поддържаните от ботове акаунти

Twitter обмисля да въведе верификация за всички потребители
Човек или бот? Twitter може скоро да накара всички в социалната платформа да докажат своята идентичност, като отворят процеса на проверка на всички потребители.

Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси заяви в петък, че компанията възнамерява да намери начин да позволи на всички потребители да минат през такава проверка.

"И да го направим по начин, който е мащабируем, така че хората могат да проверят повече информация и факти за себе си, без ние да сме съдии и да се предполага някакво пристрастие от наша страна", казва той каза по време  на дискусия на живо "Periscope", съобщава "Бизнесинсайдър".

Twitter представи знак със синя отметка за означаване на проверени потребители през 2009 г. Първоначално той се даваше главно на знаменитости, спортисти и обществени фигури. След това значката бе разпространена до журналисти и други потребители. За да получите потвърден отметка, потребителите трябва да кандидатстват с причина защо се нуждаете от нея.

Но като направи проверката по-достъпна за всички, Twitter възнамерява да премести фокуса на наименованието далеч от всяка презумпция за одобрение и да подчертае доказателствата за идентичност. 

Ако проверката се превърне в повсеместен начин за доказване на реални потребители, тогава непроверените и евентуално поддържаните от ботове акаунти могат да станат по-очевидни.
Коментари: 0