Twitter позволи на служителите си „завинаги“ да работят от вкъщи

Офисите няма да бъдат отваряни преди септември

Twitter позволи на служителите си „завинаги“ да работят от вкъщи

Снимка: Unsplash

656 ~ 2 мин. четене
Twitter каза на служителите си, че могат да продължат да работят от вкъщи „завинаги“, стига да искат.

Компанията бе една от първите, които преминаха на дистанционна форма на работа заради Covid-19, „но не предвижда да бъде една от първите, които ще се върнат в офисите си“, се казва в изявление, цитирано от CNBC. 

Ако служителите са на позиция, която им го позволява, те мога да продължат да работят по този начин на практика „завинаги“, се посочва още в него. От Twitter уверяват, че ще направят тази схема възможна. 

„Ако не, нашите офиси ще бъдат топли и приветливи, с някои допълнителни предпазни мерки, за когато смятаме, че е безопасно да се върнем“, се казва още в съобщението.

Компанията заяви, че с много малки изключения офисите няма да бъдат отворени преди септември. А когато това се случи, то ще е с голямо внимание и постепенно. Бизнес пътуванията също няма да се извършват преди септември, отново „с много малки изключения“. Няма да има и фирмени събития до края на 2020 г. 

Twitter изтъква, че здравето на служителите и общностите около компанията стават основен приоритет. Неотдавна изпълнителният директор Джак Дорси обърна внимание и на това, че много от заетите са концентрирани в Сан Франциско, като подчерта недоволството си от това. По думите му това вече „не ни служи“ и затова в бъдеще работната сила ще бъде по-разпределена. 

Други технологични компании също възприеха максимална гъвкавост на работата. Експертите очакват отдалечената дейност да стане много по-честа практика след пандемията, а бизнес пътувания по-редки. 

Google и Facebook заявиха преди дни, че служителите им ще могат да останат да работят от вкъщи до края на годината. 

Коментари: 0