Twitter започва да тества услугата Stories в Бразилия

Функцията позволява потребителите да споделят туитове за 24 часа

Twitter започва да тества услугата Stories в Бразилия

Снимка: pixabay

280 ~ 1 мин. четене

Twitter обяви, че ще започне да тества нова функция, подобна на историите (Stories), която ще позволи на потребителите да споделят съдържание, което изчезва след 24 часа, съобщава Reuters.

Новата функция, която компанията нарича „Fleets”, ще бъде достъпна само за потребителите в Бразилия. „По този начин ще се увеличи ангажираността на потребителите, като им даде начин да споделят мислите си с по-малък натиск и риск от негативна реакция“, казва продуктовият лидер на Twitter Кайвон Бейкпур.

През последните няколко месеца Twitter въвежда нови функции, които целят да направят платформата по-удобна за потребителя, но растежът на компанията изостава от конкурентите от години, оставяйки инвеститорите да „мърморят“, че не е успяла да внедри иновации или да се разшири извън основната си платформа. Акциите й паднаха миналата година, когато разкри, че платформата й има проблеми, които пречат на способността й да насочва реклами и да споделя данни с партньори.

Функцията е подобна на Snapchat Stories, която беше пусната от Snap през 2013 г. Тя позволява на потребителите да споделят снимки и видеа, които изчезват след един ден. След иновацията на Snap, функцията беше копирана от Facebook и нейните услуги Instagram, Messenger и WhatsApp. Наскоро пък LinkedIn на Microsoft се присъедини към отбора.

В момента Twitter е под натиск от инвеститора активист Elliott Management, който настоява Джак Дорси да се оттегли от поста главен изпълнителен директор.

Коментари: 0