Uber пусна първото си водно такси

Гражданите и гостите на Лондон вече ще ползват мултимодален сухопътен и речен транспорт

Uber пусна първото си водно такси

Снимка: Pikist

Белчо Цанев Автор: Белчо Цанев

Uber пусна първото си водно такси съвместно с оператора на водни таксита по река Темза Thames Clippers. Първото водно такси с логото Uber Boat от няколко дни е част от състава на таксиметровия флот на Thames Clippers, състоящ се от 20 пътнически плавателни съда.

„Радваме се да предложим нов способ за придвижване в Лондон, предоставяйки мултимодални превози за пътници“, коментирал изпълнителният директор и съосновател на Thames Clippers Шон Колинс. Според него от услугите на компанията досега се ползват над 4.3 млн. души годишно – както туристи, така и лондончани, които пътуват за и от работа през Темза. Според анкета, проведена от компанията, над 40% от хората, които използват услугите й, планират да го правят и в бъдеще още по-често. С включването на Uber в речните превози по Темза пътниците на Thames Clippers ще ползват предимство при използването на сухопътните таксита на Uber и обратното.

„С връщането си към нормалния живот жителите на Лондон, както и туристите, ще могат да се придвижват по реката и на автомобили, използвайки нашето приложение Uber“, става ясно от информация, разпространена от компанията.  „Нашата концепция се състои в това хората вместо с личните си автомобили все повече да се придвижват с електромобили и с речен транспорт, за да бъдат по-мобилни в града“, посочват от Uber. От съобщението става ясно, че плавателните съдове и пристаните вече ще работят под новия бранд Uber Boat, чийто сервиз обаче, както и досега, ще се управлява от Thames Clippers.

Коментари: 0