10 удивителни екзотични пътешествия

От лагер със слонове до хотели от лед или в пещера – те са незабравими

10 удивителни екзотични пътешествия
Ако искате да отидете на места, които да помните цял живот, свързани с екзотика и неповторими изживявания, този материал е за вас.

Бизнесинсайдър представя 10 удивителни пътешествия, подредени от сайта за пътешествия Oyster.com.

Вижте ги:

1. Лагера andBeyond Xaranna Okavango Delta, Ботсвана



Този луксозен сафари лагер се намира на остров върека Окаванго в Ботсвана. В цената са включени различни екскурзии, сафари игри, речен круиз. Ще се насладите на живота сред дивата природа, ще видите лъвове и хипопотами. Сафари палатките, в които се отсяда, са удобни, с легла с балдахин и частни басейни.

2. Tree Houses Hotel, Коста Рика



Този еко куроррт ви предлага изживяване в бунгало на дърво, където близо до вас ще съжителстват диви маймуни и птици. Най-близкият град е на 40 минути с кола. 

3. Sivananda Ashram Yoga Retreat, Бахамите



Това е една ваканция, съчетана с йога. Ставането всяка сутрин в ашрама е в 5,30 ч. По време на престоя си гостите се фокусират върху дишане, позитивно мислене, медитация. Разбира се, остава и време да се насладят на красивия плаж. Стаите са с общи бани. Всеки ден има два двучасови йога класове, след които се сервират вегетариански храни. Сутрин и вечер се провеждат сесии с медитация, лекции, пеене и танци. Има и център за масажи и аюрведа терапии за тяло.

4. Hotel de Glace, Квебек



Той е изцяло направен от сняг и лед – една от двете подобни постройки в света. Намира се на 15 минути извън град Квебек и всяка година изглежда по различен начин, с ледени скулптури и стаи. Отворен е от януари до март. През нощта гостите получават термо спални чували, тъй като температурите са много ниски. Предлагат се и различни турове. Има съблекални и обща баня с душове, малко кафене и три бара, където се сервират бира и коктейли в чаши, направени от лед. Хотелът разполага още външен спа център с парна баня и сауна, които може да се ползват през нощта.

5. Leaves and Lizards Arenal Volcano Cabin Retreat, Коста Рика



Еко хотелът има 9 стаи и е реално работеща ферма във вулканичния район Аренал. Стаите са надвиснали над дъждовната гора и над необикновената Дупка на хобитите (Hobbit Hole), което ще ви накара да се почувствате като в романите на Толкин. Сутрин в 7 ч. гостите могат да посетят фермата и да издоят млякото на кравите или да съберат яйцата, за да се приготви закуската. Има и 20-ина коне, които може да се ползват за езда.

6. Сърф лагер Witch’s Rock, Коста Рика



Меката на сърфа има 18 стаи и се намира на Тамариндо Бийч – перфектното място да се научите да яздите вълните. Лагерът има два ресторанта, пивоварна и малък басейн. Разбира се – и сърф магазин, откъдето може да се снабдите с всичко необходимо за практикуване на екстремните занимания.

7. Парк за слонове Elephant Safari Park & Lodge, Бали



Паркът предлага 25 стаи за настаняване в луксозна обстановка. Тук живеят 31 слона от Суматра, може да разгледате музей, да се повозите на слон или да разгледате ботаническата градина. Има и модерен фитнес салон и спа.

8. Традиционен японски горещ извор: Чоджукан, Япония



Тук е запазена автентична японска атмосфера от края на 19-и век, насред натуралните горещи извори. Мястото се намира на около 3 часа път от Токио. В Чоджукан (Chojukan) ще изживеете традициите на японската баня, с всички най-малки елементи. В стаите също има големи бани с душове и вани. Забравете за западна храна, ще спите на татами.

9. Hidden Beach Resort - Au Naturel Club, Riviera Maya, Мексико



Това е курорт за нудисти, наричан още с евфемизма „дрехи по желание”. Намира се на час с кола от Канкун, в южна посока. Предлага ол-инклузив пакети, и макар че е на брега, плажът е скалист и не съвсем подходящ за плуване. Край басейна обаче може да се забавлявате на водния бар или на близкото игрище за волейбол. 

10. Kayakapi Premium Caves, Кападокия



Хотелът е разположен в скалите на Ургуп, Кападокия. Всяка стая е уникална и луксозна. Има спа, външен басейн и два ресторанта, откъдето се разкриват невероятни гледки.
Коментари: 0