Under Armour ще прави „космическа екипировка“ за астронавтите на Virgin Galactic

Първият полет ще се случи до юли, обеща Ричард Брансън

Under Armour ще прави „космическа екипировка“ за астронавтите на Virgin Galactic

Кевин Планк и Ричард Брасън с един от дизайнерите на Under Armour

Снимка: Under Armour

Under Armour прави спортни облекла и маратонки. А вече ще прави и облекло за астронавти.
Virgin Galactic, която планира да изпрати със своя ракета туристи до ръба на космоса, обяви, че Under Armour ще разработи костюмите, които ще носят пилоти и пътници по време на полетите.

"Работата със сър Ричард [Брансън] и Virgin Galactic е възможност за цял живот, такава, от която целият екип на Under Armour е развълнуван", заяви в изявление главният изпълнителен директор на Under Armour Кевин Планк.

Стотици хора са се регистрирали да летят с Virgin Galactic, а компанията очаква да проведе първото си пътуване с пътници по някое време тази година, припомня CNN.

Under Armour ще проектира r униформите на служителите на Virgin Galactic и ще подготви персонализирани програми за физическа подготовка и възстановяване за клиентите на космическата компания. 

Финансовите условия на партньорството не бяха оповестени. Under Armour ще представи дизайните по-късно тази година.

Virgin Galactic проведе първия си тестов полет на повече от 50 мили над Земята миналия месец. Повече от 600 души, които са запазили билети на цени между 200 000 и 250 000 долара, очакват скоро да летят с Virgin Galactic.

Планират се още няколко тестови полета на голяма височина, преди компанията да позволи на пътниците да се качат на борда, а Брансън планира да бъде на първото пътуване. Той каза по-рано тази седмица пред CNN Business, че очаква да бъде в космоса до юли.

Космическият самолет на компанията ще пътува до три пъти по-бързо от звука, за да достигне края на пространството, а пътниците ще изпитат няколко минути безтегловност, преди апаратът да започне спускането си. Пътниците няма непременно да имат нужда от херметични костюми, казват още от компанията.
Коментари: 0