UniCredit обмисля да съкрати 12 000 служители

На 11 ноември ще бъде представен новият план на банката

UniCredit обмисля да съкрати 12 000 служители

UniCredit SpA обмисля да съкрати до 12 000 работници и да продаде някои от активите си като част от ревизиран стратегически план, който има за цел да предотврати необходимостта от увеличение на банковия капитал. Подобни мерки взеха и редица други водещи европейски банки.

В последно време най-голямата по активи финансова институция в Италия е подложена на натиск да предприеме по-радикални действия за подобряване на капиталовата си ситуация. В сряда (11 ноември), „Уникредит“ ще представи своя нова стратегия, заедно с финансовите резултати за третото тримесечие на годината.

Новият план може да включва съкращаване на работни места, като той най-вероятно ще бъде концентриран върху поделения в Германия и Австрия. Това казват експерти, които са запознати със ситуацията, цитирани от агенция "Уолстрийт Джърнъл". Поделенията на „Уникредит” в Германия и Австрия от историческа гледна са с най-ниски маржове на печалба в цялата голяма италианска банкова групировка.

Банката също така може да обмисли продажба на своя италиански лизингов бизнес, посочват източниците на "Уолстрий Джърнъл".

Коментари: 0