Уникалната красота на пролетта в Япония

Вижте защо огромен брой туристи я посещават в края на март

Уникалната красота на пролетта в Япония
4868 ~ 1 мин. четене

В Япония едно от най-красивите природни явления е цъфтенето на черешовите и вишневите дървета. Именно това привлича огромен брой туристи всяка година. Сезонът на цъфтене обикновено започва в края на месец март.

Всяка година отрано се правят специални метеорологични прогнози, чрез които да се предскаже началото на цъфтенето с възможно най-голяма точност. След това и туристическите агенции изготвят програмите си възможно най-рано.

Сезонът на „сакура“, както се наричат вишневите дръвчета в Япония, се смята за открит, когато се появят първите цветчета, а този начален период на цъфтежа се нарича "кайка". Периодът „манкай“ е най-атрактивна гледка. Той настъпва около седмица след „кайка“ и при него се наблюдава истинския пик на цъфтева, който е изключително атрактивен за наблюдаване и снимки.

Седмица след началото на "манкай", цветовете започват да падат. Голяма част от туристите остават в Япония и за този период от сезона, тъй като цветчетата създават една уникална атмосфера, независимо, че вече са паднали на земята.

Подкрепи Economic.bg