Уолстрийт приветства добрите отчети на големите банки

Днес се очаква нова поредица корпоративни данни за предходното тримесечие

Уолстрийт приветства добрите отчети на големите банки

Снимка: БТА

Силен тласък за Уолстрийт бяха добрите финансови отчети на водещи банки за третото тримесечие на годината. Индустриалният Dow Jones се повиши с близо 0.9 на сто и се изкачи над 27000 пункта, широкият S&P 500 се повиши с повече – един процент, но малко не му стигна да преодолее психологическите 3000 пункта. Технологичният Nasdaq изпрати сесията с ръст от 1.24% до 8148 пункта. Акцент за деня беше JP Morgan Chase, която надхвърли очакванията на анализаторите за Q3 с печалба от 9.1 млрд. долара, а приходите са 30.1 млрд. долара. Не толкова позитивно стояха нещата при Goldman Sachs, чиято печалба за Q3 е намаляла с близо 25% до 1.8 млрд. долара. Печалбата на Wells Fargo се понижи с 26% отчасти заради съдебни разноски във връзка със скандал от преди три години. Силно представяне имаше и при Johnson & Johnson, чиито акции скочиха с 1.8% заради силен отчет и добри продажби.

Акценти днес

Consumer Price Index – CPI

Икономическият календар в сряда ще е пълен. Акцентът ще падне върху данните за инфлацията във Великобритания, изнесени в 11:30 часа, тези за Еврозоната в 12:00 часа, за Канада в 15:30 часа и продажбите на дребно в САЩ в 15:30 часа. През целия ден ще има предпоставки за завишена волатилност.

Финансови отчети – Q3, 2019

След вчерашните банкови отчети днес се очаква нова поредица корпоративни данни за предходното тримесечие. Преди старта на борсовата сесия данните си ще публикуват гиганти като Bank of America (EPS $0.55; Revenue – $22.59 b) и US Bancorp (EPS $1.11; Revenue – $5.82 b), а след края й във фокуса на инвеститорите ще попадне видео стрийминг гигантът Netflix, който претърпя силен удар с новите услуги за аналогична услуга от Apple и Disney. Според анализатори приходите ще излязат около 5,25 млрд. долара, а печалбата на акция (EPS) – 1,03 USD.

Инструмент на фокус - L’Oréal

Акциите на френския козметичен гигант кръжат отново под и над 50-дневната средна ЕМА. Имаме възходяща тренд линия, но се забелязва и съпротива в лицето на хоризонталата, докосваща максимумите от началото на юли и края на август/началото на октомври. Покупка би била оправдана след поскъпване над 246-248 евро и с цел стойности близо до 260 евро. Неуспешен пробив на 50-дневната средна би изпратил котировките за атака на тренд линията, когато продажба би била удачна с прибиране на печалбите при 241-242 евро.

EUR/JPY

Валутната двойка прекъсна низходящото движение и доскорошната съпротива се превърна в подкрепа след близо месечно тестване на стойностите по линията. След пробив на 50-дневната експоненциална средна котировките не загубиха инерцията си и продължиха да поскъпват. Очакваме тест при 121,00, като дотогава може да се влезе в дълга позиция. При неуспешен пробив е възможен спад до средната, а при скок над 121,00-121,50 ще може да се влезе в нова дълга позиция с цел 123,00.

XAG/USD

Среброто прави опити да се съпротивлява на мечките и образува подкрепа при около 17,40, която се вижда ясно като пуснем хоризонтала от стойностите в края на третата седмица на август. Друга подкрепа се явява малко под 17 долара при локалния минимум от края на септември. Въпреки движението на ценния метал в по-дългосрочен план нагласите ни са бичи, поради което бихме използвали всяко поевтиняване за покупка от средносрочен характер. По-предпазливите инвеститори може да изчакат изкачване над 50-дневната ЕМА.

DAX 30

Немският бенчмарк докосна нов максимум вчера след поредица силни сесии. Въпреки реализирания връх, нивото си остава силна съпротива. Изкачване над него и над 12750 пункта би било доста добър знак, но не бива да се подценяват фундаменталните фактори, движещи пазарите. Положителните новини могат да бъдат лесно преодолени от твърд Брекзит, поради което препоръчваме внимателно следене както на графики, така и на новини и изказвания. При липса на сътресения очакваме поскъпване до 12750-12800 пункта.
Коментари: 0