Уорън Бъфет e купил акции за $4 млрд. в JPMorgan

Фондът на инвеститора залага на банките

Уорън Бъфет e купил акции за $4 млрд. в JPMorgan
Уорън Бъфет навлиза още по-смело в банковия сектор. През последното тримесечие неговия фонд Berkshire Hathaway е купил акции на стойност 4 млрд. долара в JPMorgan Chase, според регулаторни документи, публикувани в сряда, съобщи Си Ен Ен.

Berkshire също така е увеличил инвестициите си в още няколко големи американски банки - Bank of America, Goldman Sachs, BNY Mellon и US Bancorp, но малко е понижила дела си в Wells Fargo.

Бъфет отдавна има добри отношения с главния изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън. Той партнира с главния изпълнителен директор на банката, както и с главния изпълнителен директор на Amazon, Джеф Безос, в ново начинание в здравеопазването - трите дружества създадоха компания, която ще се грижи за здравните осигуровки на служителите.

По-рано тази година в интервю за Yahoo Finance Бъфет заяви, че съжалява, че не е инвестирал по-рано в JPMorgan Chase.

Бъфет също така е повишил през последното тримесечие своя дял в Apple, като книжата на компанията са с най-голям дял в портфейла на Berkshire, сочат документите. Производителят на iPhone обаче отбеляза пет поредни дни на спад и повлече надолу пазарите.
Коментари: 0