В Дубай създадоха най-голямата цветна инсталация в света

Композицията получи сертификат от Книгата на рекордите на Гинес

В Дубай създадоха най-голямата цветна инсталация в света

Дубайският парк Miracle Garden получи сертификат от Книгата на рекордите на Гинес за най-голямата инсталация на цветя в света, съобщава Emirates 24/7. Emirates Airline си партнира с Dubai Miracle Garden, за да се изгради цветна композиция във формата на самолет Emirates A380, висока 24 метра.

За създаването й са били необходими 300 тона стомана, 50 тона цимент и 90 тона на цветя. Общият брой на цветята, използвани в състава е 500 000, от които 900 са били изразходвани за създаване на фирмено лого. Тежестта на цветната инсталация е 100 тона, а реалната тежест на A380 е 575 тона.

Dubai Miracle Garden е един цветен свят, в който си заслужава да се изгубиш. Паркът е дом на най-голямата в региона цветна градина с повече от 45 милиона цветя. Всички те са представени в различни огромни скулптури и дизайни. Цъфнали пирамиди, звезди, иглута, сърца, таван от цветни чадъри са само част от атракциите.

Казват, че ярките цветове там те карат да чувстваш по-скоро част от изкуството, отколкото като в  туристическа атракция. Напускайки, трябва да знаете, че сте истински свидетели на чудо: мега градина в средата на пустинята.

Коментари: 0