В хотелите на бъдещето няма да е нужен багаж

Роботизирани икономи ще обслужват туристите, а менюто ще е според ДНК

В хотелите на бъдещето няма да е нужен багаж
4652 ~ 1 мин. четене

Хотели с разширена реалност, роботизирани икономи и 3D-принтери във всяка стая ще се появят по цял свят до 2060 г. Това сочат данните от изследването на услугата Hotels.com, проведено съвместно с футуриста Джеймс Кантон от Института за глобално бъдеще.

"Резервацията на хотели и ще се осъществява с помощта на изкуствен интелект - виртуални асистенти – ботове, използвайки революционни технологии. Те ще предлагат на туристите максимално персонализиран туристически продукт. Най-новите аналитични модели ще се уверяват, че вашите потребности в пътуването са били напълно удовлетворени през целия ви живот ", - казва Кантон.

През 2060 г. пътешествията на туристите ще избират индивидуални цифрови помощници - аватари. В хотелите те ще бъдат посрещани от роботизирани икономи. Трансферът от и до летището ще се извършва на летящите машини и капсули. Дори няма да е нужно да се носи багаж, тъй като във всяка стая ще има инсталиран 3D-принтер, който ще отпечата всеки предмет, независимо дали костюм или друго приспособление. Таксата за настаняване и изборът на индивидуално меню ще се определят според ДНК-то на туриста.

Тогава хотелите ще могат сами да се преструктурират по искане на клиентите. Те ще бъдат напълно екологични, предлагащи потапяне във виртуалната реалност и обекти с разширена реалност.

Подкрепи Economic.bg