В края на май започва строителството на 4 нови метростанции

През юни ще бъдат отворени бул. \"Патриарх Евтимий\", както и кръстовищата на на бул. \"България\" и \"Акад. Гешов\" и на бул. \"Гоце Делчев\" и локалните платна на бул. \"Цар Борис III\"

В края на май започва строителството на 4 нови метростанции
3623 ~ 1 мин. четене
В края на май започва подготовката за изграждането на още 4 метростанции в кв. "Овча купел" до Околовръстния път и кв. Горна баня. В момента се работи по други 8 метростанции от третия лъч на столичното метро. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ. Новите 4 метростанции трябва да бъдат готови заедно с останалите 8 през септември 2019 година, когато ще имаме още 12 км метро. 

Строителството на третата на линия на метрото върви по график, като са изпълнени 33% от дейностите и има възможност от юни постепенно да започне отварянето на стесненията, където ги има.

Така през юни трябва да бъде освободено движението по бул. "Патриарх Евтимий", като ще останат леки стеснения точно в участъците на метростанциите, защото там строителството ще продължи, но ще бъде пуснато движението по булеварда. Това ще се случи и на бул. "България" и "Акад. Гешов", където ще се освободи платното, което в момента е затворено, обясни Фандъкова.

Отново през юни се очаква да бъде пуснато движението и по бул. "Гоце Делчев" и локалните платна на бул. "Цар Борис III", но цялото кръстовище ще бъде готово в края на следващата година. 

Между 15 и 20 май се очаква тунелопробивната машина да се придвижи към метростанция "Красно село", каза още столичният кмет.
Подкрепи Economic.bg