Въоръжен мъж, опасан с експлозиви, взе заложници в Харков

Медиите съобщават за 11 заложници, от които деветима възрастни и две деца

Въоръжен мъж, опасан с експлозиви, взе заложници в Харков
Въоръжен мъж, опасан с експлозиви, взе заложници в сградата на пощата на улица "Шевченко" в източноукраинския град Харков, съобщава говорителят на украинската национална полиция Ярослав Тракало, цитиран от ТАСС и БТА.

"По предварителна информация, мъжът в пощенската зала твърди, че към тялото му е прикрепено взривно устройство, което той бил готов да детонира. Засега не е известно нищо за неговите искания", каза говорителят, цитиран от сайта на вестник "Украинска правда".

Според репортер на вестника районът около мястото на инцидента е отцепен и там се намират около 20 полицейски автопатрула, пожарни коли и бърза помощ.

На място работят също и експерти по обезвреждане на взривни материали. Според местен полицейски източник, цитиран от ТАСС, там е и цялото ръководство на градската полиция, но от управлението отказват всякакъв коментар.

Според британския "Дейли стар" заложниците са 11 на брой. "Интерфакс" съобщава също за 11 заложници, от които деветима възрастни и две деца.

Въроъженият мъж изразил загриженост за скорошния обмен на затворници между украинските власти и проруските сепаратисти и казал, че повече затворници би трябвало да бъдат освободени, каза регионалният полицейски шеф Олег Бек пред местния новинарски канал 112, цитиран от Ройтерс. Бек добави, че полицията не знае какво иска похитителят.

Украйна и сепаратистите размениха стотици затворници в сряда в най-големия такъв обмен след избухването на конфликт в източния регион Донбас, при който са загинали над 10 000 души, припомня агенцията.
Коментари: 0