Възстановено е движението за коли в тунел „Витиня“

Ограничението остава за камиони над 10 тона

Възстановено е движението за коли в тунел „Витиня“

От 12 ч. днес е възстановено движението за леки автомобили през двете тръби на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Остава ограничението за камиони над 10 тона, които ще продължават за ползват обходния маршрут.

До момента преминаването през тунела се извършваше само през едната тръба двупосочно. Възстановителните работи по тръбата за София започнаха на 25 септември т.г. и след ремонта тя е с ново осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.
Тръбата за София на тунел „Витиня“ вече е оборудвана с енергоефективно LED осветление. Монтирани са 354 бр. осветителни тела. Съоръжението е с нова електроснабдителна система, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. За повишаване безопасността на движение е монтирана светофарна уредба и променливи пътни знаци.
В сряда - 22 ноември, от 10 ч. до 16 ч., ще бъде спряно движението в тръбата за Варна за извършването на изпитвания на носимоспособността на мостовото съоръжение веднага след тунел „Витиня“, което също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата за София.
Коментари: 0