Възстановяват се ремонтите по \"Тракия\"

Продължават и ремонтите по \"Хемус\"

Възстановяват се ремонтите по \

Снимка: АПИ

Ремонтите по автомагистрала „Тракия" се възстановяват от днес. Те ще са в лявото платно на моста при 9-и километър, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и километър, а също и в отсечката от 75-и до 81-и километър. 

Ремонти ще има в лявото и дясното платно в района на пътния възел край Пазарджик, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

До края на строителния сезон трябва да приключи и работата по виадукта при 67-и километър на „Тракия" (на снимката).

Алтернативно направление на магистралата е първокласният подбалкански път София - Пирдоп - Карлово - Бургас. Той може да бъде използван както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези, които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи "Троянски", "Шипка" и "Републиката".

Пътуващите към Пазарджик може да ползват и първокласния път I-8 в отсечката след Ихтиман.

Преди началото на летния сезон бяха ремонтирани около 50 км от магистрала "Тракия" на територията на областите София, Пазарджик и Пловдив.

Заради ремонтите е възможно движението в тези участъци да бъде затруднено. 

На 1 септември започна и ремонтът на магистрала „Хемус" между Варна и Шумен. По време на ремонта движението ще минава двупосочно в лявото платно, в посока Шумен. 

Същевременно продължават ремонтите и на виадуктите „Бебреш" и „Елешница", а също и на съоръженията между тунелите „Ечемишка" и „Топли дол".
Коментари: 0