Великобритания остава без Jägermeister и Courvoisier заради Brexit

Най-голямата верига пъбове спира напитките от ЕС

Великобритания остава без Jägermeister и Courvoisier заради Brexit
5540 ~ 1 мин. четене
Най-голямата британска верига от пъбове JD Wetherspoon обяви плановете си да намали предлагането на алкохолни марки от ЕС преди Brexit и заяви, че вместо това ще предложи заместители от пазари като САЩ и Австралия.

Wetherspoon, която управлява около 1000 кръчми в Обединеното кралство и Ирландия, заяви, че от септември ще спре продажбата на германския ликьор Jägermeister и френските марки коняк Courvoisier VS и Hennessy Fine de Cognac в заведенията си.

Вместо това баровете ще предлагат американски и австралийски брендита и британски билков ликьор като заместители. Компанията допълни, че вече е заменила френското шампанско с английски и австралийски пенливи вина в своите кръчми и спира продажбата на германска пшенична бира.

Основателят и президент на Wetherspoon Тим Мартин е гласовит поддръжник на Brexit и на кампанията за излизане от ЕС преди референдума във Великобритания през 2016 г. "Всички продукти от ЕС имат заместители в Обединеното кралство или от страни извън ЕС, често с равни или по-добри качество и цена. Важно е да помните, че 93% от света е извън ЕС", казва той.
Подкрепи Economic.bg