Великобритания с втора серия удари срещу \"Ислямска държава\"

Целите са петролните полета на групировката

Великобритания с втора серия удари срещу \

Изтребители на великобританските военновъздушни сили нанесоха втора серия от удари срещу бунтовниците от групировката "Ислямска държава" в Сирия. В операцията участват два самолета "Торнадо" и два "Тайфун". Цел на новите бомбардировки са петролни полета в източната част на страната. Целите на ударите са нефтени територии, контролирани от екстремистите.

Това значително ще увеличи обема на Кралските военновъздушни сили и ще разшири коалицията на въздушната кампания в Сирия.

На 2 декември, британският парламент гласува решение с мнозинство, с което да започне въздушни удари по позициите на джихадистите на сирийска територия.

Няколко часа по-късно, на Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщи, че четири британски бомбардировачи Торнадо са извършили първите си въздушни удари в Сирия, като са излетели от базата Акротири в Кипър. Тогава те удариха петролните полета на Омар.

Припомняме, че междувременно американският президент Барак Обама приветства решението на парламента във Великобритания, която по думите му е „един от най-ценните партньори в борбата с ИД”.

Коментари: 0