Verizon обещава 5G услуги в 5 града до края на 2018 г.

Първият град, в който ще бъде внедрена иновацията, е Съкраменто

Verizon обещава 5G услуги в 5 града до края на 2018 г.
Verizon все повече се приближава до представянето на първата си търговска 5G мрежа. Компанията планира да пусне първите си точки за достъп от ново поколение в три до пет града още до края на следващата година, пише The Verge. Иновацията ще бъде внедрена първо в Съкраменто, Калифорния, като се очаква това да се случи през втората половина на 2018 г. 

Изборът на Съкраменто не е изненада, тъй като той е един от 11-те, в които Verizon започна 5G  тестове по-рано през тази година. 

Засега няма повече информация от тази, като компанията не е коментирала нито какви технологии ще използва, нито какви скорости може да се очакват. Това навява мисълта, че мрежата може и да не е конструирана според реалните 5G стандарти и да е просто подобрение на съществуващите LTE-Advanced и LTE-Advanced Pro такива, какъвто се оказа случаят с нововъведението на AT&T по-рано. 

В прессъобщението на компанията все пак се посочва, че иновацията идва в подкрепа на разбирането на Verizon за доверието ѝ в тази технология, което все пак дава надежда, че може и да става дума за истински 5G. 

Повече подробности, включително това кои за другите градове заедно със Съкраменто, се очаква  да бъдат оповестени през следващите месеци. 
Коментари: 0