Viber пуска Instant Video и нови емотикони

Новата версия ще бъде достъпна за Android и iOS до няколко дни

Viber пуска Instant Video и нови емотикони

Viber, едно от водещите в света приложения за комуникация, обяви, че ще пусне нова версия на апликацията си с три основни актуализации за потребителите до няколко дни. Хората ще могат да споделят с близките си мигновени видео съобщения, да търсят по-лесно релевантна информация по ключова дума (в стикер пакетите или външни източници), да изпращат обновени емотикони с нов забавен изглед.

Instant Video (мигновени видео послания)

С едно докосване и задържане на бутона във Viber потребителите ще могат да запишат и изпратят в реално време кратко видео към техните приятели. Новата функция ще бъде вградена директно в чат прозореца и ще е достъпна само с леко плъзгане върху бутона за гласов запис. Потребители ще могат бързо да превключват между гласово и видео съобщение, което им позволява да общуват по начина, по който искат да изразят емоцията си. Опцията за Instant Video във Viber ще генерира повтарящи се видеа (които изглеждат като GIF). Максималната дължина на видео записа ще е 30 секунди, което прави тази функция много лесна за употреба и с широк набор от забавни възможности.

Разширение за търсене (Chat extension)

Taзи нова функционалност във Viber ще даде възможност на потребителите да търсят бързо и лесно информация по ключова дума. В новата версия първите такива услуги ще дойдат благодарение на Giphy, Wikipedia и OMDB (Open Movie Data Base). Достъпът е лесен – потребителите ще трябва само да натиснат @ и да изберат името на услугата, последвано от заявка за търсене. По същия начин ще става търсенето и в колекцията от забавни Viber стикери. Въвеждането на @stickers или натискането на символ @ ще позволява бързо търсене на любими стикери.

“Viber разполага с разнообразни функции, които предоставят на нашите потребители нови начини за комуникация. Мигновените видео съобщения ще предложат опростен и персонализиран начин за общуване, а с добавянето на чат разширения за търсене, те ще могат да ползват и допълнителни услуги за още по-пълноценно изживяване във Viber,” каза Майкъл Шмилов, главен оперативен директор. “Планираме да допълним портфолиото от услуги на трети страни, а и очакваме голям интерес от страна на разработчици, които желаят да позиционират продуктите си във Viber.”

Обновени емотикони

В допълнение към новите функции, Viber обнови и визията на всички емотикони в приложението. Новият дизайн е изчистен и цветово издържан, което откроява визуално емотиконите и ги прави по-забавни и експресивни. 

Актуализациите ще предоставят на Viber потребителите забележителни нови начини за комуникация с техните приятели и контакти, и разширяват функционалностите на платформата, добавяйки и услуги на трети страни. Новата версия ще бъде достъпна за Android и iOS до няколко дни.

Коментари: 0