Виртуален музей събира първите български снимки с Canon

Компанията отбелязва 30 години от въвеждането на EOS технологията

Виртуален музей събира първите български снимки с Canon
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Canon България организира „виртуален музей“, в който са поканени да се включат всички професионалисти и любители, притежаващи фотоапарат на едноименната марка. Компанията призовава всички, снимащи с фотоапарат Canon, в следващите два месеца да изпратят свои снимки, направени с него, както и историите зад тези снимки. Идеята е да се съберат и покажат различни модели камери от стъпването на Canon в България.

Всички, желаещи да участват във виртуалната изложба, могат да изпращат снимките си на Facebook страницата на компанията в България. Авторите на най-харесваните от тях ще получат книги за фотография на Canon и други награди.

Инициативата се организира във връзка с 30-годишния юбилей от създаването на EOS технологията, отворила нови и по-широки възможности във фотографията и по-специално видеозаписа. Технологията е въведена от Canon през 1987 г., като се смята, че с нея настъпва своеобразна революция в сферата. Серията EOS е първата изцяло електронна система за контрол на обективи, която днес се използва от всички производители на фотоапарати. С въвеждането на технологията компанията работи за популяризирането на видеозаписа като основна форма на визуална комуникация.

В сърцето на EOS е системата на Canon за сменяеми обективи EF, при които електрониката за управление на обектива вече не е в тялото на камерата, а в самия него. Това дава на обективите независимост и позволява те да се поставят на различни тела.

EOS на Canon дебютира през март 1987 година с въвеждането на апарата EOS 650 с огледално-рефлексен (SLR) и EF обектив. През 2003 година пък на пазара излиза EOS 300D - първият дигитален огледално-рефлексен фотоапарат. Към днешна дата EOS вкючва и системата Cinema EOS и се състои от 24 камери с избор от 97 EF обектива.

Към ноември 2015 година общият брой произведени фотоапарати EOS достига 80 милиона, а към август 2016 година общият брой произведени обективи EF надхвърля 120 милиона броя.

Canon Европа е регионалното EMEA подразделение на Canon Inc., глобален доставчик на технологии и услуги за работа с изображения и една от най-известните и обичани марки. Canon Европа извършва дейност в 120 страни и има 19 000 служители в региона и допринася за около 1/3 от приходите на Canon. Основана през 1937 г., Canon e водеща марка при работата с изображения през изминалите 80 години и е отдадена да помага на хората непрекъснато да преоткриват какво е възможно да постигнат чрез изображенията.

Коментари: 0