Високата британска инфлация потопи борсите

Цените на петрола се повишиха, след като стана ясно, че запасите са намалели повече от очакваното

Високата британска инфлация потопи борсите

Снимка: Unsplash

824 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари се повишиха в средата на седмицата. Технологичният NASDAQ записа ръст от 0.82%, приключвайки на 15 161, а S&P 500 прибави 0.85%, приключвайки на 4480. Dow добави 0.68%, достигайки до 34 814 пункта.

Европейските фондови пазари се търгуваха на червена територия, след като инвеститорите реагираха на данните за инфлацията във Великобритания, която скочи до деветгодишен връх през август. Потребителските цени нараснаха с 3.2% на годишна база след 2% годишно покачване през юли. DAX се понижи с 0.68% и приключи на ниво от 15 616, а FTSE 100 записа спад от 0.25% до 7016.

Цените на петрола скочиха с над 2 USD, след като данните от индустрията показаха по-голямо от очакваното намаляване на запасите от суров петрол в САЩ, очакванията са търсенето да се повиши с увеличаването на броя на ваксинациите. WTI прибави 3.22%, завършвайки на 72.73 USD за барел, а Brent се повиши с 2.66% до 75.56 USD.

Златото не успя да се задържи над ключовото ниво от 1 800 USD. Жълтите кюлчета приключиха сесията със спад от 0.61% до 1 793 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Търговски баланс, седмични молби за безработица, продажби на дребно

Денят ще започне с новини от Еврозоната, където ще разберем данни за търговския баланс, като се очаква увеличение спрямо предходен период. Канада ще обяви данни за началното жилищно строителство. От САЩ – седмични молби за безработица, които се очаква да бъдат по-малко от предишен период. Индекс на бизнес активността за Филаделфия и продажби на дребно.

Инструмент на фокус

Home Depot – Дневна

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд от средата на август. Корекциите в цената са ограничени до 100-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до низходящо движение. Движението на графиката формира двоен връх, пробив на съпротивата формирана от върховете може да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и установяване под 100 ЕМА, е възможно да доведе до низходящо движение. Задържане над 100 ЕМА може да доведе до продължение на възходящото движение.

USD/JPY – Дневна

Валутната двойка консолидира от началото на август. Цената се намира под 50-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Движението на графиката образува техническата фигура триъгълник и през последната сесия направи пробив на долната му граница. Това може да доведе до низходящо движение. Пробив и задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Задържане под 50 ЕМА може да доведе до низходящо движение.

SOYBEANS – Дневна

Соята се намира в низходящ тренд средата на май. Цената е над 50 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Образувана е техническата фигура низходящ клин, пробив на горната граница на фигурата е възможно да доведе до възходящо движение. Пробив и установяване под долната граница на клина е възможно да доведе до низходящ тренд. Задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение.

AUS 200 – Дневна

Австралийският индекс се намира в низходящ тренд от средата на август, a през последните 5 сесии цената се намира под 50 – периодната експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на съпротива. Пробив и установяване над 50 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до възходящо движение. Задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на низходящия тренд.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg