Президентът предупреди новия кабинет да очаква още атаки

Румен Радев поиска от служебното правителство да се справи с кризите и да не допуска нови

Президентът предупреди новия кабинет да очаква още атаки

Снимка: БТА

1164 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Новият служебен кабинет на президента Румен Радев се закле и от днес встъпва в длъжност. Неговият състав е почти същия, като са заменени само трима от членовете му. По време на словото преди клетвата Радев благодари на досега действащия кабинет, който най-после е задвижил контролните функции на държавата. Според Радев от години държавата е завладяна и институциите на практика не са работили.

Той ги предупреди, че и във втория мандат на служебния кабинет ще продължат да се насочват огромни ресурси в посока да бъдат дискредитирани, от хора, които са близки до предишната власт.

Ще Ви организират протести, стачки и компромати. Ще Ви товарят с греховете на старата власт, но Вие вече доказахме, че имате характера не само да се изправите срещу тежкото наследство, но и да работите за бъдещето на България“, каза Радев.

„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетие на безхаберие, на застой, корупция и некомпетентност в различни области. Като например кризата в енергетиката и цената на тока. Като хаосът и липсата на законност в пътното строителство, които лишиха хиляди работници от заплащане. Като компрометираната още в началото ваксинация.“

Той заложи и приоритетите на новата временна власт – освен укрепването на държавността и подготовката на изборите, „да продължавате с разумни стъпки за излизане от кризата“. „Да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие на страната, в този сложен за цялото общество момент отново избори“, каза президентът.

Подкрепи Economic.bg