Високотехнологична дъждовна гора се строи в хотел в Дубай

Нейната площ ще бъде 7000 кв.м.

Високотехнологична дъждовна гора се строи в хотел в Дубай

Точно когато светът си мислеше, че нищо не може да надмине най-големия закрит увеселителен парк на планетата, Дубай доказва обратното.

Последният мега проект в града е за тропическа дъждовна гора в хотел, помещаващ се в небостъргач. Проектът е за 7000кв.м. тропическа гора в хотел Rosemont Hotel and Residence. Комплексът, който се очаква да приеме първите си гости през 2018 година, ще бъде в две 53-етажни кули с над 600 стаи.


От компанията, занимаваща се с проекта, казват, че в комплексът ще се превърне в туристическа дестинация, а вътре ще има всякакви развлечения за посетителите. Част от тези развлечения ще бъде и дъждовната гора.  В нея посетителите ще могат се разходят дори и през гори и езера от ерата на динозаврите. Сензори за дъжд ще контролират валежите и ще засичат къде има хора, върху които ще вали. Влажността на въздуха ще е висока, а водата ще се събира и използва отново.

Басейн със стъклено дъно ще свързва двете кули на комплекса, гостите ще могат да се насладят и на луксозни спа процедури, а робот ще носи багажът в стаите.

Коментари: 0