„Вместо да е българската Тереза Мей, Нинова се превръща в политическа Анита Мейзер”

Валери Симеонов, вицепремиер

Цитата на деня:

„Вместо да е българската Тереза Мей, Нинова се превръща в политическа Анита Мейзер”
2138 ~ 2 мин. четене

„Вместо да е българската Тереза Мей, Корнелия Нинова се превръща в политическа Анита Мейзер”.

Това е коментар на вицепремиера Валери Симеонов, с който се включи в дебатите по обсъждането на вота на недоверие към кабинета „Борисов 3", който парламентарната група на БСП внесе вчера. Той не обясни какво има предвид със споменаването на осъдената за убийство Мейзер и какво общо има с темата на дебата.

Симеонов нарече вота "жалък" и призова за „смирение по време на Европредседателството” като добави, че след него "ще има време за разчистване на сметките".

„Искате вот, за който си измисляте аргументите 10 дена преди това”, обърна се вицепремиерът към социалистите.

По повод нападките на ДПС, че активистката на НФСБ Анелия Велева бе задържана за трафик на мигранти, Симеонов отговори, че партията му е „далеч от богатия опит” на ДПС. Той добави, че ДПС най-малко е партията, която може да дава оценки на политическа сила, която е поела отговорността да участва в управлението. Според него НФСБ е партията, срещу която не може да се извади и думичка за корупция и злоупотреба.

Припомняме, че именно председателят на НФСБ Валери Симеонов беше замесен в подобен скандал през пролетта на 2017 г. Репортаж на „Шоуто на Слави” по bTV показа частния хотел на депутата Валери Симеонов в Малко Търново "Козия рог", в който без обществена поръчка се настаняват военни и полицаи, за които плаща държавата с пари на данъкоплатците. Данни от Търговския регистър показват, че хотелът е собственост на СКАТ ООД, в която пък Валери Симеонов е съсобственик.

Въпреки че при влизането си в политиката Симеонов излезе от управлението на фирмите си от Търговския регистър се вижда още, че съпредседателят на "Обединени патриоти" е едноличен собственик на "СКАТ ТРАНС" ЕООД, а управител на фирмата е Петьо Савов Георгиев. Същият управлява и СКАТ ТВ, в която притежава капиталов дял от 490 лв., колкото е делът и на Хаджиев, а на Симеонов е 4020 лв. 

Подкрепи Economic.bg