VMware България инвестира в нова офис сграда

Очаква се офисите на компанията да бъдат напълно готови за ползване през 2019 година

VMware България инвестира в нова офис сграда

VMware, Inc. (NYSE: VMW), глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, ще инвестира в изцяло нова и модерна офис сграда, находяща се в София в Garitage Park, най-мащабният многофункционален комплекс в региона на Централна и Източна Европа.

VMware България ще наеме повече от 20 000 кв. м в две от строящите се в комплекса сгради с възможност за над 1 500 работни места. Очаква се офисите на компанията  да бъдат напълно готови за ползване през 2019 година. Colliers International Group Inc., водеща международна компания за недвижими имоти, е стратегическият консултант на VMware в реализирането на тази сделка.  Според Colliers, това е най-голямата сделка за наем на офисна площ в България за последните десет години. Новата сграда в София е част от плановете за развитие на VMware България за следващите няколко години.

Сертифицирана по BREEAM и съобразена изцяло с изискванията и политиката на VMware за устойчиво развитие, сградата на VMware в Garitage Park ще предостави отлични условия на работа в сигурна и съобразена с природата среда. Предвиждат се съоръжения и решения за намаляване на въглеродния отпечатък, сред които соларни панели и станции за електромобили. На територията на комплекса ще бъдат изградени още зелени площи за отдих и свободно време.

Инвестицията в наемане на тази модерна сграда затвърждава ангажимента на VMware България да осигури благоприятна работна среда за своите служители и техните семейства - достъп до спортни активности  като басейн, фитнес зали и зелени площадки и други.  VMware България е иновативен хъбв регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и стратегически център за разработки и иновации на VMware в световен мащаб.

„Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и с нетърпение очакваме следващото десетилетие. Garitage Park успя да се доближи най-много до ключовите ни изисквания, а именно модерни технологии, предпоставки за непрекъсваемост на нашите бизнес процеси и отлични условия за работа на нашите служители“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA.

Офис сградата от ново поколение ще разполага и с иновативни решения за управление на работната среда, сред които конферентни зали с функционалност за 3D изживяване, интерактивни дъски, технологии за проследяване заетостта на конферентните зали, облачни технологии и други.

Коментари: 0