Военното министерство не може да се споразумее за изтребителите F-16

Ако цената не е удовлетворителна, сделка няма да има, каза Красимир Каракачанов

Военното министерство не може да се споразумее за изтребителите F-16
2486 ~ 2 мин. четене
Част от българския преговорен екип все още е във Вашингтон, тъй като няма постигнато споразумение за цената по сделката за закупуването на изтребители F-16 за българските военновъздушни сили (ВВС). Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за БНР.

„Представителите на ВВС останаха във Вашингтон да продължат разговорите. Част от предложенията в ценово отношение не са задоволителни затова преговорите продължават. Трябва да се съобразим с цената, с пакета услуги и сроковете за плащане. Всичко е въпрос на пазарлък, на преговори. Ако цената не ни удовлетворява, ще кажем не. Няма да приемем всяка цена, която би ни била предложена. Не е коректно да назовавам конкретни параметри. Ако тук не се получи нещо, може да поискаме от НС разрешение да започнем разговори с другите страни - Швеция или Италия“, каза Каракачанов.

Той коментира и темата с оставките в правителството, като заяви, че е научил за оставката на Порожанов от медиите. „Този въпрос го решава министър-председателят. Вероятно г-н Порожанов е решил, че трябва да подаде оставка. В крайна сметка той е от друга квота в кабинета“, каза Каракачанов.

Той не е съгласен, че държавните институции не правят нищо, за да разкриват злоупотребите. „Просто медиите са по-активни, а преди избори някои от тях стават особено активни“, добави министърът.

По повод евентуални санкции от ЕК за къщите за гости министър Каракачанов подчерта, че за съжаление в подобни ситуации винаги обществото плаща сметката. „Дори и в поредица нелепи политически решения, взети в различни сфери. Още от преговорите. Всички тези сметки ги плаща обществото. Всеки облечен с власт, който не решава проблеми, след това плаща обществото“, добави той.
Коментари: 0