Volkswagen избра гръцки остров за новия си „мегапроект“

Германският производител на автомобили планира да трансформира Астипалея в „зелен“ и „интелигентен“ остров с електрически превозни средства

Volkswagen избра гръцки остров за новия си „мегапроект“

Снимка: Visit Greece

3743 ~ 1 мин. четене

Volkswagen Group избра Астипалея за изпълнението на своя проект Green & Sustainable Island. Това стана ясно от съобщение на компанията днес, след няколко месеца съвместна подготовка с гръцкото правителство.

Германският производител на автомобили планира да трансформира Астипалея в „зелен“ и „интелигентен“ остров с електрически превозни средства. 

Инвестицията включва тестване на собствената серия от електрически автомобили на Volkswagen, включително автобуси и камиони, и изграждане на широка мрежа от зарядни станции за превозни средства на целия остров.

Очаква се по-късно днес председателят на Volkswagen Херберт Дийс и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да се участват във виртуално събитие, за да подпишат меморандума за разбирателство по проекта, който ще се случи в Астипалея, Егейско море, където има около 1300 жители.

Гърция се превърна в дестинация за атрактивни иновативни инвестиции, след като само преди месец стана ясно, че там ще инвестира и технологичният гигант Microsoft.

Инвестицията е отговор на амбициите на правителството в страната, което има за цел да увеличи използването на електрически превозни средства, като част от плана на страната за преминаване към възобновяеми енергийни източници.

Гърция е лидер в областта на зелените мощности в цяла Европа с възобновяемите си източници, включително вятърни и соларни паркове, които сега покриват значителна част от нуждите на страната, пише Greekreporter. 

Подкрепи Economic.bg