Volkswagen затваря и в Русия заради липса на компоненти

За две седмици

Volkswagen затваря и в Русия заради липса на компоненти

Снимка: Pixabay

Производството в руските заводи на Volkswagen ще бъде спряно в периода между 30 март и 10 април поради липсата на компоненти, доставяни от европейските централи, съобщи пресслужбата на компанията пред ТАСС.

„Поради липсата на компоненти, доставяни от европейските централи, Volkswagen Group Rus временно ще спре производството в автомобилния завод в Калуга и монтажа в Нижни Новгород за две седмици - от 30 март до 10 април 2020 г.“, заявиха от компанията. "В момента можем да гарантираме стабилни доставки на автомобили и резервни части на нашите дилъри и клиенти", добави Volkswagen.

В по-ранни информации беше съобщено, че компанията временно ще намали производството на Skoda Rapid в завода в Калуга поради липсата на компоненти.

Според данните, предоставени от Асоциацията на европейските бизнеси (AEB), продажбите на Volkswagen в Русия намаляват с 2% през 2019 г. до 104 400 единици.

Преди дни германският автомобилен концерн обяви, че спира работа в почти всички европейски производства поради мерките за неразпространение на коронавируса.
Коментари: 0