Volvo откри нов сервизен център край Велико Търново

Инвестицията надхвърля 660 хил. лв. и e част от стратегията на компанията за разширяване на мрежата у нас

Volvo откри нов сервизен център край Велико Търново

Българското дружество на шведския автомобилен производител Volvo - "Волво Груп България" откри нов сервизен център край Велико Търново, в който ще се извършва обслужване и ремонт на пълната гама автомобили от марките Volvo и Renault.

Инвестицията надхвърля 660 хил. лева и e част от стратегията на компанията за разширяване на мрежата у нас. Капацитетът на обслужване на сервизния център е над 2000 камиона годишно, като ще може да се работи по 4 до 6 автомобила едновременно. Складовата база ще разполага с широка наличност на резервни части и възможност за експресни доставки.

Базата разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на Volvo Group, две проходни клетки, моноколонни подемници с капацитет 30 тона и мобилен двутонен кран за демонтаж на възли и агрегати. Ситуирана в гр. Килифарево, тя е в непосредствена близост до Околовръстния път на Велико Търново, с лесен и бърз достъп за клиентите.

Лентата по време на официалното откриване прерязаха заместник-кметът на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева, кметът на гр. Килифарево Димитър Събев, Карин Йохансон, управител на "Волво Груп България", Десимир Рангелов, мениджър Следпродажбено обслужване и екипът на сервизния център.

“Радваме се, че можем да предложим на клиентите в региона обслужване, което отговаря изцяло на световните стандарти на компанията. За нас беше важно да им предоставим ефективни решения, до които имат бърз и лесен достъп. Това е стратегическо решение за нас и заради ключовата локация на Велико Търново и транзитния поток на товарни автомобили”, обясни Карин Йохансон, Управител на "Волво Груп България". По време на откриването тя благодари на местната власт – Община Велико Търново и Община Килифарево за съдействието при реализирането на проекта.

Откриването на новия сервизен център във Велико Търново е поредната стъпка в развитието на мрежата на Волво Груп България и увеличаване на капацитета й. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача. 

През 2017 заработи и новият център на Волво Груп България в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През пролетта на 2018 година бе направена и първата копка на нов модерен сервизен център в Пловдив, който ще заработи през 2019 година, а компанията продължава да работи по проекта за по-нататъшно разширяване на мрежата.

Коментари: 0