Все повече руснаци продават ваканционните си имоти на българи

Интерес към купуването на имоти у нас има от Западна Европа

Все повече руснаци продават ваканционните си имоти на българи

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. Основно това са руски граждани, които излизат от пазара ни, заради влошаването на икономическата обстановка в страната им. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg.

Основната причина руснаците да продават жилищата си у нас е, че девалвацията на рублата прави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.

Така българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско.

Интерес към купуването на имоти у нас има от Западна Европа, от Полша и Израел. Клиентите търсят най-често имоти на цена 15–25 000 евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване под наем през останалото време.

„Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро за кв. м. в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми”, коментира Горян Върбанов – представител на агенцията за имоти.

Коментари: 0