Въпреки думите на Борисов ГЕРБ сезира съда за Изборния кодекс

От изявлението на партията стана ясно, че оспорените текстове се отнасят до машинното гласуване

Въпреки думите на Борисов ГЕРБ сезира съда за Изборния кодекс

Снимка: БТА

1628 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Въпреки изказването на премиера в оставка Бойко Борисов, че ГЕРБ няма да оспорват промените в Изборния кодекс пред Конституционния съд, днес председателят на парламентарната група Десислава Атанасова обяви, че от партията са внесли искане за обявяване за противоконституционни текстове от кодекса.

Днес ГЕРБ внесе искане за обявяване на противоконституционни текстове от Изборния кодекс, приет за една нощ без обществено обсъждане, без да се спазят принципите на правовата държава и да се търси мнението на всички, засегнати от промените“, заяви Атанасова.

От изявлението на ГЕРБ стана ясно, че оспорените текстове се отнасят до машинното гласуване и невъзможността гражданите да избират между машинно и хартиено.

Това е втора жалба от ГЕРБ в КС за последните две седмици, след като от водещата към момента политическа сила оспориха и решението за въведения от парламента частичен мораториум върху действията на правителството в оставка.

Припомняме, че в почивните дни от ГЕРБ на няколко пъти критикуваха поправките в изборната нормативна уредба, но тогава посочиха, че все пак няма да ги оспорват в КС.

Коментари: 0