Windows 10 се сваля и без желанието на потребителите

Новите файлове се озовават в компютрите чрез автоматичното обновление на системата

Windows 10 се сваля и без желанието на потребителите
244 ~ 2 мин. четене

Microsoft официално признаха, че Windows 10 се сваля на потребителските системи, дори и да не искат да го получат, съобщава британският The Inquirer. Читател на медията е алармирал, че е открил инсталационни файлове на Windows 10 в компютъра си.

Изглежда, че потребителят получава файловете, когато е оставил включено автоматичното обновление на системата (Windows Update), което се предполага, че доставя основно обновления по сигурността й и приложенията на Microsoft. 

„Ние помагаме на потребители, които са избрали да получават автоматични обновления посредством Windows Update и притежават машини, които подлежат на ъпгрейд – да подготвят устройствата си за Windows 10 чрез свалянето на файловете, от които ще се нуждаят за ъпгрейда. Когато той е готов, потребителят ще бъде подканен да направи прехода”, твърдят от Microsoft.

Потребители на Reddit също се оплакваха от проблема, като някои от тях споделят, че имат лимит на трафика и това е това е станало причина да им бъде спрян интернет достъпа.

Човекът, алармирал Inquirer, твърди, че е запознат с още 2 подобни случая. А съобщението, приканващо го да инсталира системата, се показва при всяко стартиране на компютъра.

Разбира се, че по подразбиране за компютъра ти трябва да е зададено: „Ако ти казвам да не го правиш... НЕ ГО ПРАВИШ! Работата на Windows Update е да обнови сегашната ми версия на операционната система, не да ме кара да инсталирам друга нейна версия. Чудих се защо имах такива проблеми с машината ми преди ден. Какъв е залога да намеря инсталатора да пълни диска ми и задръства DSL връзката ми, когато проверя довечера!? Колко МНОГО, МНОГО обезпокоително е това и колко МНОГО си позволяваш, Microsoft!, пише читател на медията под статията.Подкрепи Economic.bg