Wizz air откри първата си база в Бургас

Авиопревозвачът стартира 16 маршрута, а 10 от тях са напълно нови

Wizz air откри първата си база в Бургас

Снимка: Wizz Air

2390 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Превозвачът Wizz air откри първата си база в Бургас, която е трета поред в страната. Базата ще бъде сезонна, като авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в Бургас между юни и септември 2021 г. Със създаването на тази нова база Wizz Air вече предлага общо 16 маршрута от морския град, 10 от които са напълно нови, и ще стартират през юни 2021 г. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта или в мобилното приложение на авиокомпанията.

Разширяването на маршрутната мрежа на WIZZ от Бургас също ще подпомогне икономическото развитие на България, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на черноморския град с тези дестинации и осигуряването на изгодни възможности за пътниците от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България, а и ще доведе до откриването на нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея сектори.

„Откриването на база на Wizz Air е една голяма стъпка напред към разширяване на мрежата от летни маршрути на летище Бургас. Убедени сме, че голяма част от 16-те маршрута, предлагани сега от авиокомпанията, ще се радват на силен интерес и ще продължат да бъдат изпълнявани дори след края на летния сезон. Днешното събитие е доказателство, че огромните усилия на нашите летища за осигуряване на безопасно и сигурно пътуване са успешни. В лицето на Wizz Air ние сме убедени, че имаме силен партньор за по-нататъшно развитие на туризма и бизнеса на Българското Черноморието и за сближаването на света наново чрез пътувания“, заяви Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

 

Коментари: 0