Обществените поръчки на затворите и „Фонд затворно дело“ ще се проверяват

Агенцията за държавна финансова инспекция вече се е самосезирала по една от поръчките и е започнала проверка

Обществените поръчки на затворите и „Фонд затворно дело“ ще се проверяват

Снимка: Unsplash

428 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Министерство на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да провери дали има нередности в 4 обществени поръчки, възложени от Главните дирекции „Изпълнение на наказанията“, „Охрана“ и държавното предприятие „Фонд затворно дело“, съобщава BTV.

Ще бъде проверена обществена поръчка, възложена от Главна дирекция „Охрана“ за доставка на 8 специализирани автомобили за нуждите на дирекцията, както и поръчка на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ за доставки на храни и напитки на едро за лавките и бюфетите в местата за лишаване от свобода. По нея АДФИ вече се е самосезирала и е започнала проверка, заяви заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

Обществените поръчки са за доставка на униформено облекло в дирекция „Изпълнение на наказанията“ и за извършване на дезинсекция и дератизация на сградите. Става въпрос за препаратите, използвани във връзка с противоепидемичните мерки в местата за лишаване от свобода, както и за регулярни мерки по обезпаразитяването от дървеници, хлебарки и гризачи.

Коментари: 0