Wizz Air отменя редица полети до Италия заради коронавируса

Заради заразата интересът към линиите до Апенинския полуостров е паднал драстично

Wizz Air отменя редица полети до Италия заради коронавируса

Снимка: Pixabay

Wizz Air обяви днес, че поради намаляващото търсене на полети до Италия, причинено от избухването на вируса COVID-19, ще промени своя полетен график. Това ще доведе до намаляване на честотата на изпълнение и отмяна на значителен брой полети до Северна Италия между 11 март и 2 април 2020 г. През този период ще бъде намален с около 60% общият брой полети на компанията до италиански градове. Обичайният график ще бъде възстановен след 2 април 2020 г., съобщават от нискотарифната компания.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата, но не по-рано от 14 дни след първоначалната дата на полета.

Клиентите, които са резервирали директно на сайта на авиокомпанията или през мобилното приложение, ще получат известие по имейл, в което трябва да им се предложи безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил.


Припомняме, че и "България Ер" отмени своите полети до Северна Италия от 27 февруари заради коронавируса.

Коментари: 0